TG - klasa II i III - Wtorek

Drukuj

Wtorek (31,03,2020r)
Klasa III
Klasa II Sebastian Piotrowski


1.Technologia gastronomiczna
Doskonalenie umiejętności kształcenia się na odległość.



Klikamy na
kno.ore.edu.pl
Kształcenie na odległość

Wybieramy
Podstawy sporządzania potraw i napojów.

(Klikamy)
Wybieramy
Podgląd kursu- po wejściu na platformę, proszę kliknąć ‘’ Zaloguj się jako gość’’
(Klikamy )
Wybieramy
Zaloguj się jako gość

Klikamy


Proszę otworzyć Videocast znajdujący się w

Moduł III- Zmiany zachodzące w żywności podczas przechowywania i obróbki wstępnej
(Trzeba kliknąć)
Po obejrzeniu i zamknięciu okna Videocast proszę otworzyć plik Treść (jest nad plikiem Videocast).Proszę przeczytać punkt 3 (Zmiany zachodzące w surowcach podczas obróbki wstępnej)

Zadanie
Odpowiedzi na pytania zpisz w zeszycie.
1Co jest celem obróbki wstępnej brudnej?

2.Wymień etapy obróbki wstępnej brudnej.

3.Wyjaśnij terminy

bombaż chemiczny

bombaż mikrobiologiczny